Innerlijke groei - Centrum voor Metta

Centrum voor Metta
Praktijk voor innerlijke groei en transformatie
Ga naar de inhoud

Innerlijke groei

Voor jou
Voor mensen die dieper met zichzelf aan de slag willen

Training ‘innerlijke groei’
In deze training kies je ervoor om op een diep niveau jezelf te willen leren kennen en bewuster in het leven te willen staan. Hierdoor leer je op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel vlak te zien wat je wel en wat je niet meer wilt, wat wel bij je past en wat niet meer, wat je conditioneringen zijn, wat je gedachten- en gedragspatronen zijn. Je leert te leven vanuit innerlijke kracht.
Vervreemding van onszelf
Wij zijn een holistisch wezen. Dat betekent dat we een fysiek lichaam, een emotioneel leven, een mentale en spirituele 'wereld' hebben en contact kunnen maken met een individueel en collectief bewustzijn. Als we in balans zijn kunnen ons lichaam, onze geest en ziel perfect samenwerken. Ons is echter niet altijd geleerd hoe we deze samenwerking kunnen ervaren en stimuleren. Er wordt ook steeds minder geluisterd naar wat onze innerlijke stem ons te vertellen heeft. Wij ‘vinden’, we ‘willen’ en we ‘moeten’ van alles. En toch zijn we soms verbaasd dat problemen en klachten zich opstapelen. We leven onbewust en weten nauwelijks meer wat er in onszelf omgaat. Ons egodeel heeft de leiding overgenomen. Eigenlijk kennen we ons werkelijke zelf niet meer en raken steeds verder van onszelf vervreemd.
Onderzoeken van jezelf

Werkelijk een probleem diepgaand oplossen begint met bewust ’kijken naar jezelf’. Bij jezelf naar binnen kijken. Eerlijk durven zijn naar jezelf en jezelf reflecteren.

Je afvragen: hoe denk ik, hoe spreek ik en hoe handel ik?

Wanneer je begrijpt hoe lichaam, geest en ziel met elkaar verbonden zijn en je bewuster wordt van je gedachten, conditioneringen en gedrag, maak je een persoonlijk groeiproces door. Je ontwikkelt je in jezelf. Dit is misschien wel het mooiste inzicht dat je kunt verwerven in je leven, maar het is zeker niet altijd eenvoudig om dat alleen te doen.

’In jezelf zijn de antwoorden op je vragen en problemen te vinden’

Voor veel mensen is het moeilijk om er achter te komen wat die antwoorden dan precies zijn. Eigenlijk weten we dit niet en zien we niet meer waar we werkelijk mee bezig zijn, omdat we het contact met onszelf verloren zijn. We hebben overal gedachten over en die gedachten nemen we zo voor waar aan dat ze eigenlijk één geworden zijn met onszelf. We hebben ons geïdentificeerd met wat er om ons heen gebeurt. Dagelijks hebben we duizenden gedachten. We zijn er ons niet van bewust en geloven automatisch wat er in ons opkomt en gedragen ons hiernaar. Doordat we dit niet weten, kunnen we ook niet onderzoeken of dat wát we denken wel waar is! Nu is het niet zo dat we al onze gedachten moeten kennen, maar we kunnen ons wel bewust worden dat we niet onze gedachten zíjn! Als we dat beseffen, kunnen we ook begrijpen dat lang niet al onze gedachten ons zullen helpen om ons beter te voelen. Sterker nog dat ze ons zelfs ziek kunnen maken.

Als we ons gestrest, ontevreden of ongelukkig voelen, klagen, oordelen of niet lekker in ons vel zitten, kunnen we ervan uitgaan dat we gedachten geloven, die niet kloppen met de werkelijkheid en/of dat we op een manier blijven handelen, die ons niet verder zal helpen.

Als we ons niet bewust zijn, maken we al gauw ergens een voorstelling van. We hebben bepaalde verwachtings- patronen over hoe iets moet of zal lopen of hoe wijzelf of hoe de ander zou móeten zijn. Vaak vullen we dingen in voor onszelf, de ander of de situatie, terwijl we niet altijd kunnen weten wat ons te wachten staat of hoe een ander denkt. Ook wijzen we zonder het te beseffen dikwijls naar de ander of vragen ons af waarom ons een bepaald 'iets' moet overkomen. We voelen onszelf slachtoffer van de ander of de situatie.

Waar je je aandacht op richt groeit. Of dat nu negatief of positief, iets groots of iets kleins, bewust of onbewust is. Heel vaak zijn we geneigd om onze aandacht te richten op datgene wat we juist niet willen. Je wilt bijvoorbeeld graag afvallen en kijkt naar alles wat je juist niet mag eten en hoeveel kilo je nog te veel weegt!

Vaak richten we ons op het voorkomen van iets en doen dan dingen die we eigenlijk niet willen. Ga het ook maar eens bij jezelf na. Vaak kun je precies vertellen of bedenken wat je niet wilt of wat er anders moet gaan in je leven, maar verwoorden wat je wèl wilt, is een stuk moeilijker!Op een andere manier kijken werkt
heel verhelderend en helend
en geeft meer levensvreugde

Wat zijn jouw behoeften?
Stel je nu eens voor dat je zou kunnen aangeven wat je wèl wilt: met plezier naar het werk gaan, een betere relatie hebben met je partner, je kinderen optimaal begeleiden, verlichting van klachten...

Dat je zou kunnen stilstaan bij wat je werkelijke behoeften zijn: meer rust, meer vertrouwen, meer vrijheid, verbondenheid, meer genieten...

En vervolgens zou kunnen onderzoeken hoe je dát kunt bereiken in jezelf, zonder iets direct van jezelf, anderen of de situatie te verwachten.

Er zal een nieuwe wereld voor je open gaan met minder problemen en negatieve emoties, maar met meer vrijheid, vreugde en liefde in  jezelf. Pas vanuit die vredige basis in jezelf, kun je er ook echt voor anderen zijn.

Je kunt voor jezelf een krachtig gereedschap ontwikkelen om meer succes te ervaren en zo meer te genieten van wat het leven je brengt. Door stil te zijn, jezelf te ervaren en het onderzoeken van jezelf, te herkennen wat je belemmert en het aanpakken van die persoonlijke belemmeringen, kom je dichter bij jezelf.

Individuele begleiding
Ik begeleid je hierin en ’loop’ als het ware met je mee, totdat je in staat bent zelfreflectie toe te passen en te kiezen voor wat je innerlijke stem je aanreikt. Je krijgt een andere kijk op je persoonlijke problemen en klachten. Je wordt je bewust van je negatieve gedachten, trauma's, overtuigingen, beelden, denk- en gedragspatronen. Daarmee krijg je inzicht in hoe jij in het leven staat.
Transformatie
Door innerlijke groei ontstaat er een betere mentale, emotionele, spirituele en daardoor ook lichamelijke balans. Er wordt ruimte gecreëerd in jezelf om weer werkelijk te leren luisteren naar en vertrouwen op je ‘innerlijke stem’. Daardoor ben je beter in staat te kiezen voor wat werkelijk bij je past of goed voor je is, vrij van alle censuur. Je zult je minder laten afleiden of laten verleiden door de wereld om je heen.

Je staat krachtiger en met meer vertrouwen van binnenuit in het leven. Steeds vaker kun je dan je innerlijke kracht en vrijheid ervaren. Die zijn in werkelijkheid nooit weg geweest, maar werden onderdrukt, overschaduwd door al jouw belemmeringen. Je komt weer thuis bij jezelf.

Velen zijn jou al voorgegaan in een bijzonder transfor- mationeel traject. Dat betekent verandering in jezelf tot op het diepste niveau! Dit traject is niet alleen een geschenk aan jezelf, maar ook aan de wereld om je heen. Door jouw innerlijke groei verandert het energieniveau in jou. Je wordt als het ware naar een hoger energieniveau getild (klik voor de uitleg over emoties en frequenties op het tabblad 'lichamelijke en emotionele klachten'). Hierdoor beïnvloed je ook de energie in de wereld om je heen op een positieve manier. Het begint echter allemaal bij jezelf.

Trainingen
Er zijn 3 soorten trajecten 'innerlijke groei' die je kunt volgen:


Klik op het genoemde traject of op de afbeelding voor meer informatie.
Ben je geïnteresseerd en wil je contact met me opnemen?
Bel 06-38166546 of vul je gegevens hieronder in en ik neem zo spoedig mogelijk contact met je op

N.B. De onderstaande invulvelden vragen om je gegevens zodat ik met jou kan communiceren. Je gegevens worden nooit aan derden verstrekt. Zie de privacyverklaring onderaan de pagina om te zien hoe ik met je gegevens om ga.

Als je graag meer wilt weten over één van de andere trajecten,
klik dan op de button van een van de onderstaande afbeeldingen

Lichamelijke of emotionele klacht
Innerlijke groei
Ouders
Professionals
Bedrijven
Centrum voor Metta

Beroepsvereniging CAT-Complementair: L.3 CM 1622-16-01-20
KvK 17250055

© Centrum voor Metta februari 2020
Terug naar de inhoud