Lichamelijke/emotionele klacht - Centrum voor Metta

Centrum voor Metta
Praktijk voor innerlijke groei en transformatie
Ga naar de inhoud

Lichamelijke/emotionele klacht

Voor jou
Voor iedereen die graag een persoonlijk probleem wil oplossen, ernaar verlangt om weer gezonder en krachtiger in het leven te staan en verantwoordelijkheid wil nemen voor zichzelf
Een persoonlijk probleem zoals faalangst, depressie, burnout, migraine, overgewicht, traumatische ervaringen en problemen bij het opvoeden van kinderen. Maar ook als je een ander persoonlijk probleem wilt aanpakken kun je contact met me opnemen.
Met mijn kennis, jarenlange ervaring en gave kan ik aangeven wat de emotionele aanleiding van het probleem kan zijn. Zo kan het probleem bij de wortel worden aangepakt en wordt een stevige basis gelegd om terugval te voorkomen.
De schoonheid en rust van de natuur kan dienen als poort naar binnen
Bewuster en gezonder eten en drinken geeft je energie, veerkracht, een gezond lijf dat bij je past en een goed werkend immuunsysteem
Jezelf bevrijden van vastgezette overtuigingen en patronen geeft een enorme ruimte en rust in jezelf
Je af en toe even afzonderen van de wereld om je heen, maakt dat je weer contact kunt maken met je eigen energie en kunt Zijn met alles wat er op dat moment is
Wanneer je in contact komt met je onderbewuste, kun je oude conditioneringen, gedrags- en gedachtenpatronen die je beperken transformeren
Als je met de stroom van het leven mee durft te bewegen, dan beweeg je moeiteloos door het leven
Eigen verantwoordelijkheid
In de reguliere gezondheidszorg krijgt een patiënt bij klachten vaak medicijnen voorgeschreven om de symptomen te bestrijden. Meestal wordt er niet gekeken naar dieperliggende emotionele oorzaken. Het gevolg is dat klachten en problemen de patiënt lijken te overkomen. Hierdoor blijf je als patiënt onbewust. Je blijft denken en doen zoals je altijd al deed en krijgen wat je altijd al kreeg. Misschien in een andere verschijningsvorm of klacht, maar zonder inzicht wordt de oorzaak niet weggenomen.

Een klacht kan gezien worden als signaal van het lichaam, de ziel of de geest. Als er zich dus een klacht of probleem voordoet, betekent het vaak dat er onbalans is tussen die 3 delen. Dat wil zeggen dat je buitenwereld niet is afgestemd op je binnenwereld. Een signaal kan zich voor doen in de vorm van klachten of pijntjes op het fysieke vlak, emoties of negatieve of terugkerende gedachten.

Door je manier van denken, praten, handelen en je levenswijze te onderzoeken, kun je meer inzicht krijgen in jezelf en je klacht of probleem. Daardoor kun je meer verantwoordelijkheid nemen voor jezelf en beter voor jezelf zorgen, niet alleen op het fysieke, maar ook op het mentale, emotionele en spirituele vlak.
Negatieve emoties
Negatieve emoties verstoren of blokkeren het energiesysteem van het menselijk lichaam. Vaak zijn ze gekoppeld aan negatieve ervaringen die je hebt meegemaakt in het verleden. Ook kunnen ze gekoppeld zijn aan negatieve denkbeelden en overtuigingen. Een negatieve emotie is als het ware aan een nare ervaring of negatief denkbeeld vastgeplakt. Telkens als er zich een situatie voordoet die lijkt op die bepaalde gebeurtenis in het verleden, kan onbewust de daarbij behorende negatieve emotie worden getriggerd. Als negatieve emoties je gaan beperken in het dagelijks leven of zelfs klachten geven, kun je je minder ontspannen en minder genieten van alles wat er is.

Frequenties
De manier waarop negatieve emoties het menselijke lichaam verstoren is ingewikkeld. Het heeft te maken met frequenties.
Alles in het leven is een vorm van energie. Energie kan gemeten worden door de trilling tussen twee punten per eenheid van tijd te meten en dat noemen we frequentie. Meestal aangegeven in hertz (Hz) dat staat voor 'trilling per seconde'. Zo is alles dus energie met een eigen bepaalde frequentie. Vaste materialen, zoals een tafel en een rots, hebben een zeer lage frequentie. Maar gassen bijvoorbeeld hebben een hele hoge frequentie.

Ook ieder mens heeft een bepaalde persoonlijke frequentie. Die frequentie is een samenstelling van de frequentie van ons lichaam, de frequentie van onze emotionele energie en die van onze gedachten. Wij zijn niet alleen maar een menselijk lichaam, we zijn ook pure energie. Ook onze organen en andere delen van ons lichaam hebben een bepaalde optimale frequentie. Als een deel van het lichaam verstoord is, heeft dit een lagere frequentie dan wanneer dat deel in balans zou zijn. Als we gezond zijn hebben we een hogere frequentie dan wanneer we ziek zijn.
Tevens heeft alles wat je tot je neemt via je zintuigen een bepaalde frequentie. Wat je eet, drinkt, waar je naar luistert, waar je naar kijkt, wat je voelt, ruikt, ervaart en met wie je omgaat, alles kan ons persoonlijk trillingsgetal verhogen of verlagen en ons gezonder of ziek maken. Gezonde voeding heeft bijvoorbeeld een hogere frequentie dan ongezonde voeding.
Ook van mensen om je heen vang je trillingen op. Ga je met mensen om die veelal negatief en onbewust zijn, dan kan dat jouw persoonlijke frequentie verlagen. Omring je je met mensen die positief en bewuster zijn, dan kan dat jouw persoonlijke frequentie juist verhogen.

Alles wat je overigens zelf denkt en zegt heeft ook een bepaalde frequentie en heeft een direct effect op je cellen en op je DNA en bepaalt dus of je frequentie omhoog gaat of juist lager wordt. Hoe negatiever je denkt en negatiever je in het leven staat, hoe negatiever het effect op je cellen en DNA zal zijn. Negatieve gedachten en emoties hebben een lagere frequentie dan positieve gedachten en kunnen je ziek maken.

Negatieve emoties, overtuigingen en beelden hebben vaak hun werkelijke oorsprong in het verleden en hebben een grote invloed op ons welzijn. Ze hebben een lage frequentie en beïnvloeden de hoge frequenties van één of meerdere organen in het lichaam. Hoe langer die emoties, overtuigingen en beelden in ons systeem 'vastzitten' hoe meer ze de organen verstoren. De organen kunnen daardoor verzwakken en minder goed gaan functioneren. Een slecht werkend orgaan is steeds minder in staat om zichzelf te reinigen en kan zichzelf daardoor niet in optimale conditie houden. Dit heeft weer effect op de andere organen in het lichaam. Hierdoor ontstaat een neerwaartse spiraal en kunnen de organen klachten veroorzaken. Als je frequentie steeds lager wordt, leidt dat tot verzwakking. Je immuunsysteem wordt zwakker en zo kan ziekte het gevolg zijn.
Wat kun je zelf doen?
Op niet alles om ons heen hebben we invloed. Maar door bewuster te worden van jezelf, bewuster met jezelf, anderen en de wereld om je heen om te gaan, heb je een groot deel van hoe je je voelt en hoe gezond je bent in eigen hand. Door bewust te worden krijg je inzicht in wat je nog aan emotionele ballast uit het verleden vasthoudt. Je krijgt inzicht in hoe je denkt, hoe je in het leven staat en hoe je je gedraagt. Door bewust te zijn kun je optimalere keuzes maken en beter ervaren wat goed voor je is en wat niet. Dat wat niet meer bij je past kun je loslaten. Het zelfhelend vermogen van het lichaam wordt geactiveerd en transformatie tot op cel- en DNA-niveau kan plaatsvinden. Je krijgt meer ruimte in jezelf, je voelt je beter, gezonder en gelukkiger.

Door bewuster en positiever te leven verhoog je je eigen frequentie en ben je beter bestand tegen de negatieve invloeden van buitenaf. Tevens draag je bij aan een hogere frequentie in de wereld. Je beïnvloedt daardoor anderen op een positieve manier.
Als je echt een persoonlijk probleem wilt loslaten en bereid bent te veranderen, zal het lijden in je worden getransfor- meerd naar rust en een beter, gezonder en gelukkiger leven.

Ik help je om helder te krijgen wat je belemmert in je dagelijks leven en begeleid en coach je om dat aan te pakken. Zo ben je uiteindelijk weer in staat om je volledig te ontspannen, je energiek te voelen en verlichting of genezing van klachten te ervaren.

Interesse?
Ga voor jezelf en geef een nieuwe wending aan je leven! Sta weer gezond, krachtig en authentiek in het leven, hou meer energie over en ervaar meer levensvreugde.

Bel 06-38166546 of vul je gegevens hieronder in en ik neem zo spoedig mogelijk contact met je op.
N.B. De onderstaande invulvelden vragen om je gegevens zodat ik met jou kan communiceren. Je gegevens worden nooit aan derden verstrekt. Zie de privacyverklaring onderaan de pagina om te zien hoe ik met je gegevens om ga.

Ben je benieuwd naar andere trajecten?
Klik dan op een van de afbeelding hieronder voor meer informatie
Lichamelijke of emotionele klacht
Innerlijke groei
Ouders
Professionals
Bedrijven
Centrum voor Metta

Beroepsvereniging CAT-Complementair: L.3 CM 1622-16-01-20
KvK 17250055

© Centrum voor Metta februari 2020
Terug naar de inhoud