Professionals - Centrum voor Metta

Centrum voor Metta
Praktijk voor innerlijke groei en transformatie
Ga naar de inhoud

Professionals

Voor jou
Voor professionals in zorg- en hulpverlening die bewuster willen leven en werken vanuit innerlijke kracht
Dit traject is met name bedoeld voor hulpverleners met een eigen praktijk of werkend via een bedrijf of organisatie die dichter bij zichzelf willen blijven staan in de omgang met, begeleiding van of het werken met mensen. Met name voor therapeuten, psychologen, artsen, fysiotherapeuten en anderen die therapeutisch werk verrichten is het zeer belangrijk niet je eigen verstoringen te projecteren op je patiënt of cliënt. Naast kennis en ervaring is een diep innerlijk contact met jezelf dé meest krachtige basis om je werk optimaal te kunnen doen. Dan pas kun je er werkelijk voor jezelf en anderen zijn.


Wanneer je hulpverlener bent of je een eigen praktijk hebt, werk je veel met mensen.
Je hebt waarschijnlijk voldoende vakkennis en ervaring.
Maar vaak komt het voor dat juist mensen die anderen beroepsmatig helpen
zelf ook problemen hebben en
eigenlijk zelf niet eerlijk naar zichzelf durven kijken of
niet echt naar hun eigen gevoel kunnen.
Ben jij eerlijk naar jezelf?
Misschien ben jij soms ook te trots om toe te geven dat jij een bepaald probleem hebt. Schaam je je er misschien voor dat je dat hebt? Of ben jij iemand die denkt het zelf wel beter te weten of dat je alles zelf moet kunnen oplossen? Maar is dat zo? Wie is er voor jou als je het even niet meer weet?
Durf je eerlijk naar jezelf te kijken? Ben je wel dicht genoeg bij jezelf? Wie is eigenlijk die 'jezelf'?

Dicht bij jezelf blijven
Als je mensen helpt, verzorgt, begeleidt of mensen aanstuurt, is het noodzakelijk om dicht bij jezelf te kunnen blijven om anderen werkelijk optimaal te kunnen begrijpen en helpen. De begeleiding voor professionals is daarom gericht op het vanuit innerlijke kracht omgaan en werken met mensen. Als je volledig in je eigen kracht staat, weet je wat er werkelijk speelt bij jezelf en kun je er optimaler zijn voor de ander.

Als je dicht bij jezelf wilt staan en bereid bent je ego even aan de kant te zetten, kun je gebruik leren maken van het innerlijk weten. Hiervoor is het noodzakelijk zoveel mogelijk neutraal te zijn in alles wat je denkt, zegt en doet. Om neutraal te zijn is het nodig stil te kunnen zijn in jezelf en jezelf te kennen. Hoe denk jij, praat je, gedraag je je? Door het loslaten van patronen, gedachten en gedrag dat niet meer bij je past, kun je zuiverder worden. Daarnaast is een grote mate van alertheid en aandachtigheid in jezelf nodig om je niet door

anderen, uiterlijke zaken of de maatschappij te laten afleiden of verleiden.
Zeker in het contact met anderen is het belangrijk dicht bij jezelf te kunnen blijven om niet in de energie van de ander mee te gaan. Dit is niet altijd eenvoudig.

Werken met anderen
Het werken met of begeleiden van anderen vereist een nog hogere mate van zelfkennis en alertheid. Maar al te vaak worden mensen begeleid door therapeuten, psychologen of andere zorgverleners of worden werknemers aangestuurd door leidinggevenden die zich te weinig bewust zijn van zichzelf, van hun eigen energie en de energie van de ander.
De volgende vragen zijn van belang:
- Hoe kun jij weten of je neutraal bent als je de ander
begeleidt of coacht?
- Weet je wel zeker dat je niet meer reageert vanuit je eigen
verstoringen, patronen en pijn dus vanuit je eigen egodeel?
- Weet jij of je wel werkelijk in je eigen energie kunt blijven?
- Hoe voelt jouw energie en wanneer ben je je ervan bewust
dat die wordt beïnvloed door de energie van de ander of
door datgene wat een ander zegt of doet?
- Wie ben jijzelf los van jouw patronen en verstoringen?
      
Als je nog niet volledig in jouw kracht staat, jouw werkelijke Zelf nog niet kent, zal de reactie die je geeft, datgene wat je denkt, zegt of doet niet altijd zuiver zijn.
Wat leer je?
Vanuit mijn cognitieve, aandachtgerichte, transformationele achtergrond en jarenlange ervaring bied ik jou een bijzondere individuele training aan, waardoor je:

- inzicht krijgt in jezelf, je gedachten en hoe jij werkelijk naar
het leven kijkt
- gaat ervaren hoe lichaam en geest met elkaar samenwer-
ken
- van binnenuit meer in je eigen energie en kracht staat
- bewuster en daardoor mentaal, emotioneel, spiritueel en
fysiek gezonder wordt
- je krachtiger, rustiger voelt en meer zelfvertrouwen krijgt
- je bewust wordt van hoe groot en wát de invloed van jouw
energie op de ander is
- leert je patiënten/cliënten te behandelen en begeleiden
vanuit jouw innerlijke rust door zelf eerst voor te gaan
- bewust wordt dat jij onbewust, maar ook bewust kunt
bijdragen aan een positievere energie in de wereld;
alles wat jij denkt, doet of zegt is als een zaadje dat wordt verspreid in de wereld
Nieuwe tijd
Bij deze tijd passen mensen die bewuster in het leven kunnen staan. Dat betekent dat je verantwoordelijkheid kunt nemen voor je eigen gedachten, emoties en gedrag en daardoor meer en meer werkelijk jezelf worden en zijn.

Zo creëren we samen een wereld met bewustere mensen. Mensen met inzicht, innerlijke rust en vertrouwen in zichzelf en dat komt weer ten goede aan een positievere energie in de wereld.

Tarief
Het tarief voor individuele training op maat bedraagt voor een  telefonisch consult € 115,= vrijgesteld van BTW per uur. Een consult duurt normaal gesproken tussen de 30 en 60 minuten.

Het tarief voor een consult in de praktijk bedraagt € 185,= vrijgesteld van BTW per sessie. Een sessie duurt normaal gesproken tussen de  1 en 2 uur.
Trainingen via bedrijven
Ben jij werkzaam als hulp/zorgverlener binnen een bedrijf en kun je de training volgen via je werkgever, dan wordt er een offerte gemaakt voor het bedrijf. Elke training is op maat gemaakt (zie ook bij het tabblad 'Bedrijven').
Interesse?
Veel professionals gingen jou al voor. Zorg dat je er ook bij bent voor misschien wel de belangrijkste training in je leven!

Wil jij ook meewerken aan een positievere wereldenergie?

Zet dan de eerste stap en begin bij jezelf. Leef en werk vanuit innerlijke kracht!

Bel 06-38166546 voor meer informatie en voor het maken van een afspraak of neem contact op door de onderstaande velden in te vullen.

N.B. De onderstaande invulvelden vragen om je gegevens zodat ik met jou kan communiceren. Je gegevens worden nooit aan derden verstrekt. Zie de privacyverklaring onderaan de pagina om te zien hoe ik met je gegevens om ga.Als je graag meer wilt weten over één van de andere trajecten
klik dan op de button van een van de afbeeldingen onder aan deze pagina
Lichamelijke of emotionele klacht
Innerlijke groei
Ouders
Professionals
Bedrijven
Centrum voor Metta

Beroepsvereniging CAT-Complementair: L.3 CM 1622-16-01-20
KvK 17250055

© Centrum voor Metta februari 2020
Terug naar de inhoud