Training 'ínnerlijke groei' - Centrum voor Metta

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Voor jou

Training ‘innerlijke groei’


Deze training is voor mensen die dieper met zichzelf aan de slag willen.
In deze training kies je ervoor om op een diep niveau jezelf te willen leren kennen en bewuster in het leven te willen staan. Hierdoor leer je op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel vlak te zien wat je wel en wat je niet meer wilt, wat wel bij je past en wat niet meer, wat je conditioneringen zijn, wat je gedachten en -gedragspatronen zijn. Je leert te leven vanuit innerlijke kracht.

Vervreemding van onszelf

Wij zijn een holistisch wezen. Ons lichaam, geest en ziel vormen een drie-eenheid en kunnen perfect samenwerken. Er wordt echter steeds minder geluisterd naar wat onze innerlijke stem(lees hier eventueel: ziel, het leven, onze natuur, het goddelijke deel in onszelf) ons te vertellen heeft. Ook is ons niet altijd geleerd hoe we deze samenwerking kunnen ervaren en stimuleren. Wij ‘vinden’, we ‘willen’ en we ‘moeten’ van alles. En toch zijn we soms verbaasd dat problemen en klachten zich opstapelen. We leven onbewust en weten nauwelijks meer wat er in onszelf omgaat. Ons egodeel heeft de leiding overgenomen. Eigenlijk kennen we ons werkelijke zelf niet meer en raken steeds verder van onszelf vervreemd.

Onderzoeken van jezelf

Werkelijk een probleem diepgaand oplossen begint met bewust ’kijken naar jezelf’. Bij jezelf naar binnen kijken. Eerlijk durven zijn naar jezelf en jezelf reflecteren. Je af vragen: Hoe denk ik, spreek en handel ik?

Wanneer je begrijpt hoe lichaam, geest en ziel met elkaar verbonden zijn en je bewuster wordt van je gedachten, conditioneringen en gedrag, maak je een persoonlijk groeiproces door. Je ontwikkelt je in jezelf. Dit is misschien wel het mooiste inzicht dat je mag verwerven in je leven, maar het is zeker niet altijd eenvoudig om dat alleen te doen.

’In jezelf liggen de antwoorden op je vragen en problemen’


Voor veel mensen is het moeilijk om er achter te komen wat die antwoorden dan precies zijn. Eigenlijk weten we dit niet en zien we niet meer waar we mee bezig zijn, omdat we het contact met onszelf verloren zijn.

We hebben overal gedachten over en die gedachten nemen we zo voor waar aan dat ze eigenlijk één geworden zijn met onszelf. We hebben ons geïdentificeerd met wat er om ons heen gebeurt. Dagelijks hebben we tienduizenden gedachten. We zijn er ons niet bewust van en geloven automatisch wat er in ons opkomt en gedragen ons hiernaar. Doordat we dit niet weten, kunnen we ook niet onderzoeken of dat wát we denken wel waar is! Nu is het niet zo dat we al onze gedachten moeten kennen, maar we kunnen ons wel bewust worden dát we niet onze gedachten zijn! Als we dat beseffen, kunnen we ook begrijpen dat lang niet al onze gedachten ons zullen helpen om ons beter te voelen. Sterker nog dat ze ons zelfs ziek kunnen maken.

Als we ons ontevreden of ongelukkig voelen, klagen, oordelen of niet lekker in ons vel zitten, kunnen we ervan uitgaan dat we gedachten geloven, die niet kloppen of dat we op een manier blijven handelen, die ons niet verder zal helpen.

Als we ons niet bewust zijn, maken we al gauw ergens een voorstelling van. We hebben bepaalde verwachtingspatronen over hoe iets moet of zal lopen of hoe wijzelf of hoe de ander zou móeten zijn. Vaak vullen we dingen in voor onszelf, de ander of de situatie, terwijl we niet altijd kunnen weten wat ons te wachten staat of hoe een ander denkt. Ook wijzen we zonder het te beseffen dikwijls naar de ander of vragen ons af waarom ons een bepaald 'iets' moet overkomen. We voelen onszelf slachtoffer van de ander of de situatie.


Waar je je aandacht op richt groeit. Of dat nu negatief of positief, iets groots of iets kleins, bewust of onbewust is. Heel vaak zijn we geneigd om onze aandacht te richten op datgene wat we juist niet willen. Je wilt bijvoorbeeld graag afvallen en kijkt naar alles wat je juist niet mag eten en hoeveel kilo je nog te veel weegt!
Vaak richten we ons op het voorkomen van iets en doen dan dingen die we eigenlijk niet willen. Ga het ook maar eens bij jezelf na. Vaak kun je precies vertellen of bedenken wat je niet wilt of wat er anders moet gaan in je leven, maar verwoorden wat je wèl wilt, is een stuk moeilijker! Op een andere manier kijken kan heel verhelderend en helend werken en meer levensvreugde geven.


Stel je nu eens voor dat je zou kunnen aangeven wat je wèl wilt: met plezier naar het werk gaan, een betere relatie hebben met je partner, je kinderen optimaal begeleiden, verlichting van klachten.
Dat je zou kunnen stilstaan bij wat je werkelijke behoeften zijn daarin zijn: meer rust, meer vertrouwen, meer vrijheid, verbondenheid, meer genieten.

En vervolgens zou kunnen onderzoeken hoe je dát kunt bereiken in jezelf, zonder iets direct van jezelf, anderen of de situatie te verwachten. Dan gaat er een nieuwe wereld voor je open met minder problemen en negatieve emoties, maar met meer vrijheid, vreugde en liefde in en eerlijkheid naar jezelf. Pas vanuit die vredige basis in jezelf, kun je er ook echt voor anderen zijn.

Je kunt voor jezelf een krachtig gereedschap ontwikkelen om meer succes te ervaren en zo meer te genieten van wat het leven je brengt. Door het onderzoeken van jezelf, te herkennen wat je belemmert en het aanpakken van die persoonlijke ’belemmeringen’, kom je dichter bij jezelf.

Ik begeleid je hierin en ’loop’ als het ware met je mee, totdat je in staat bent zelfreflectie toe te passen en te kiezen voor wat je innerlijke stem je aanreikt. Je krijgt een andere kijk op je persoonlijke problemen en klachten, meer inzicht in je denk- en gedragspatronen en daarmee inzicht in hoe jij in het leven staat. Je wordt je bewust van je negatieve gedachten, eventuele trauma's, overtuigingen en gedragspatronen.

Innerlijke groei

Door innerlijke groei ontstaat er een betere mentale, emotionele, spirituele en daardoor ook lichamelijke balans. Er wordt ruimte gecreëerd in jezelf om weer werkelijk te kunnen leren luisteren naar en vertrouwen op je ‘innerlijke stem’. Daardoor ben je beter in staat te kiezen voor wat werkelijk bij je past of goed voor je is, vrij van alle censuur. Je zult je minder laten afleiden of laten verleiden door de wereld om je heen. Je staat krachtiger en met meer vertrouwen van binnenuit in het leven. Steeds vaker kun je dan je innerlijke kracht en vrijheid ervaren. Die zijn in werkelijkheid nooit weg geweest, maar werden onderdrukt, overschaduwd door al jouw ’belemmeringen’. Je komt weer thuis bij jezelf.

Velen zijn jou al voorgegaan in een bijzonder transformationeel traject. Dat betekent verandering in jezelf tot op het diepste niveau! Dit traject is niet alleen een geschenk aan jezelf, maar ook aan de wereld om je heen. Door jouw innerlijke groei verandert het energieniveau in jou. Je wordt als het ware naar een hoger energieniveau getild. Hierdoor beïnvloed je ook de energie in de wereld om je heen op een positieve manier. Het begint echter allemaal bij jezelf.

Trajecten

Er zijn 2 soorten trajecten die je kunt volgen. Klik op het traject van jouw keuze voor meer informatie.
 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu