Technieken - Centrum voor Metta

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Technieken


In de coaching en begeleiding die ik geef, maak ik soms gebruik van technieken uit verschillende soorten therapieën. De therapieën waaruit ik soms technieken kan gebruiken zijn onder andere:

Lichamelijk emotionele therapie

Er wordt gebruik gemaakt van het feit dat lichaam, ziel en geest intensief met elkaar samen werken. Alles wat door ons wordt gedacht, kan in ons lichaam worden ervaren als we bewust genoeg zijn. Door bewust te worden van lichamelijke sensaties, gedachten en emoties, krijg je meer inzicht in jezelf. Je krijgt inzicht in wat je emoties, gedachten en lichamelijke sensaties je te vertellen hebben.  Lichamelijke klachten kunnen een opeenhoping zijn van emoties die door negatieve gedachten en negatieve emoties in het lichaam worden vastgehouden. (Zie ook het kopje Persoonlijke Ontwikkeling en verder voor meer informatie of klik
hier)

Aandachtgerichte cognitieve therapie en Mindfulness

Dit is een nieuwe effectieve vorm van psychotherapie. Het is een combinatie van Mindfulnesstechnieken en Cognitieve therapie. De Aandachtgerichte Cognitievetherapie richt zich op het aandacht hebben voor je denken, je gevoelens en je gedrag zonder veroordeling en zonder direct iets te moeten oplossen. Het heeft aandacht voor wat er werkelijk IS en niet voor wat anders zou kunnen of moeten zijn. Door de werkelijkheid meer te accepteren zoals die is kan innerlijke rust en vrede worden bereikt. Vanuit de rust en ruimte die er dan in jezelf ontstaat kunnen problemen die er zijn op een andere manier worden ervaren en makkelijker worden opgelost. Mindfulness zorgt ervoor dat problemen het leven niet langer beheersen, zodat er ruimte ontstaat voor vrede, geluk en heling.

Hypno- en regressietherapie

Met technieken uit deze therapieën kun je oude patronen en negatieve reacties opsporen. De hypnotherapie werkt met technieken die je helpen je te ontspannen en contact te laten maken met je onderbewuste. Als je trauma's wilt verwerken, of ingesleten patronen wilt opruimen en ongewenst gedrag wilt veranderen, is het soms van belang terug te gaan naar het verleden. Als je meer ontspannen bent, schieten je herinneringen sneller te binnen als dat je er echt over na moet denken. Daarom maak ik ook gebruik van regressie om verborgen herinneringen en eventuele weggestopte traumatische ervaringen naar boven te krijgen. Het is een zeer doeltreffende therapie om veranderingsprocessen in je op gang te brengen, je te bevrijden van negatieve blokkades of obstakels in het nu en uit het verleden. 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu